Lars Moholdt VM Russland Foto Nordenmark Adventure

- Godt fornøyd med medalje

Lars Moholdt gikk inn til bronse på fredagens mellomdistanse under skiorienterings-VM i Krasnojarsk i Russland. 

- Medalje er bra, og vi er selvfølgelig fornøyd med det, selv om Lars (Moholdt) ikke er helt fornøyd med gjennomføringen, sier landslagstrener i ski-o Christian Hohl.

Moholdt som er europamester av året på denne distansen hadde en dårlig innledning på dagens løp, men fra 6. plass ved passering arena etter 3,7 kilometer, løftet han seg til 3. plass og bronsemedalje i mål.

- Flyten var ikke så bra teknisk i starten, men Lars er sterk – både mentalt og fysisk – og går seg opp utover i løpet, konstaterer landslagstreneren som nå endelig kan glede seg over medaljejubel i den norske leiren.

Og det kan være mer i vente når en skal ut på fellesstart over langdistanse i morgen.

- Lars er bedre jo lengre det er. Dette mesterskapet minner på mange måter om VM i Norge for to år siden; da innledet Lars med en dårlig sprint, tok bronse på mellomdistansen og vant gull på langdistansen.

- Vi får satse på det samme også nå.

Lars Moholdt bronse VM Russland Foto Nordenmark Adventure.jpg
Foto: Nordenmark Adventure
 

Da må Lars Moholdt «slå tilbake mot» Stanimir Belomazhev som kom på siste startnummer og tok gullet i dag. Karen fra Bulgaria – som var 15 sekunder kjappere enn Erik Rost på 2. plass – jublet uhemmet og knakk begge stavene i feiringen av sitt første VM-gull.

- Som regjerende verdensmester må Lars alltid ha mål om medalje når han stiller på langdistanse, sier landslagstreneren.

Da er lista lagt for nestoren i det norske laget foran morgendagen.

Under dagens mellomdistanse ble det 13.-, 14.- og 18. plass på trioen Øyvind Watterdal, Øyvind Wiggen og Bjørnar Kvåle.

Foruten sistnevnte – som sparer seg til den avsluttende stafetten – skal de også ut på en tøff langdistanse i Krasnojarsk i morgen.

 


Tekst: Orientering.no

Bildet øverst: Lars Hol Moholdt (Foto: Nordenmark Adventure)