Bettan presse02

– Gleder meg veldig til å stå på scenen i Surnadal

Hun er for tida aktuell på tv i «Hver gang vi møtes». 16. mars kommer Elisabeth «Bettan» Andreassen til Surnadal og Storstuå.

«Jeg er skitbra». Det er navnet på «Bettans» kommende turné, som starter på Hamar 28. februar og avsluttes i Surnadal 16. mars.

Tittelen er den samme som på Andreassens selvbiografi fra i fjor, og vitner om selvtillit og tro på det å tenke positivt.

– Bakgrunnen er egentlig fra 1980, da jeg var på en konsert. Jeg hadde en utrolig sterk drøm om å bli artist, så i pausen gikk jeg bak scenen og sa til en der at jeg ville synge et par låter, sier hun, og må le litt:

– «Jag är Elisabeth Andreasson från Gøteborg och jag är skitbra!», det var måten jeg presenterte meg på.

Lite visste «Bettan» om at mannen hun presenterte seg for var Lasse Holm, som på den tiden var Sveriges kanskje viktigste musikkprodusent.

– Han syntes jeg var så frekk, at meg ville han høre synge, forteller Andreassen, som deretter gikk på scenen og sang.

Dagen etter fikk hun tilbud om platekontrakt, og siden har hun vært artist.

– Derfor har «Jeg er skitbra» på mange måter vært en inspirasjon hele livet og karrieren min, det å si til både seg selv og andre at man er bra er veldig viktig. Det handler om at man må finne styrken i hjertet sitt, og tro på seg selv.

Elisabeth Andreassen har vunnet den svenske Melodifestivalen, norske Melodi Grand Prix fire ganger og Eurovision Song Contest med Bobbysocks i 1985.

Elisabeth 2.jpg
Elisabeth Andreassen kommer til Surnadal kulturhus 16. mars.
 

Hits, Taube og "Hver gang vi møtes"

På «Jeg er skitbra»-konserten får publikum i Storstuå høre sanger fra hele Elisabeth Andreassen sin over 40 år lange artistkarriere.

– Det blir masse hits og litt Evert Taube. I tillegg blir rundt halvparten av sangene på konserten sanger fra «Hver gang vi møtes», sier «Bettan», og fortsetter:

– Jeg kommer også til å fortelle litt fra livet mitt. Her får publikum høre blant annet om «Hver gang vi møtes», Melodi Grand Prix, Jan Werner og Rolf Løvland, samt om da jeg fikk Peer Gynt- og Spellemannsprisen.  

Andreassen synes fortsatt det er like gøy å stå på scenen, over fire tiår etter artistdebuten.

– Det er minst like gøy nå. Jeg er barnslig glad i publikum, og elsker både å synge og å kommunisere fra scenen. Det å stå på scenen er mitt fristed, det er som medisin for meg, og har hjulpet meg i tunge tider.
 

– Får gjøre noe vi kan på TV

Over 700 000 seere fikk med seg Elisabeth Andreassen sin dag på «Hver gang vi møtes», der kjente artister samles for å dele historier og synge hverandres hitlåter.

– Det er noe av det morsomste jeg har vært med på. Endelig får artister gjøre noe vi kan på TV, i stedet for at vi på død og liv skal bake, sy eller slakte griser. Her skulle vi synge, bruke faget og følelsesregisteret vårt, og fortelle historier som betyr noe, sier «Bettan», og legger til:

– Historiene vi forteller er historier som folk som ser på programmet opplever hver dag, i både gledens og sorgens tegn. Jeg tror det er derfor programmet treffer så godt. Det er en ærlighet der, i tillegg til mye fin musikk og fine tekster.

Andreassen forteller at hun syntes det var spesielt å ha artistkollegaer som publikum.

– Det var veldig sterkt. Samtidig vet man også at dette er noe hele Norge får muligheten til å se etter hvert.

01Bettansdag.jpg
Elisabeth Andreassen sin dag under "Hver gang vi møtes".


Avslutter i Surnadal

Elisabeth Andreassen var i Surnadal som korleder for «Team Bettan» under Surnadal Sparebanks store korslag i forbindelse med bankens 175-års-jubileum i 2017.

Nå gleder artisten, som har foreldre fra Sykkylven på Sunnmøre, seg til å komme tilbake.

– Det var veldig gøy her da jeg var med på korslaget, og jeg gleder meg alltid til å komme til Møre og Romsdal. Det er kjempehyggelig å være på turné, og se alle de fine kulturhusene og treffe de trivelige menneskene som jobber der. Det er en ny opplevelse hver eneste gang, sier «Bettan».

– Og konserten i Surnadal er jo den siste på hele turneen. Så etter konserten skal vi ut og avslutte på ordentlig vis, med en herlig middag, og bare kose oss.


Alle foto: Pressefoto