Lars Moholdt EM 2016 foto skiorientering

- Et veldig bra løp

Lars Moholdt var i en klasse for seg under dagens Sport8Norgescup i skiorientering på Lygna, og kom i mål hele tre minutter før Jørgen Madslien. Søndag handler det om NM-langdistanse med Kongepokal til vinnerne. 

- Det var et veldig bra løp. Jeg hadde en liten feil underveis, men det var absolutt godkjent. Samtidig er dette også forhold som passer meg bra, sa Lars Moholdt etter å ha gått inn til suveren seier under dagens Sport8Norgescup over mellomdistanse på Lygna.

- Når gleder jeg meg bare til i morgen, fortsatte karen som – om mulig – styrket sitt favorittstempel foran morgendagens NM-langdistanse fra samme arena.

I dag var Moholdt hele 3 minutter kjappere enn andremann, Jørgen Madslien. Nummer 3, Øyvind Watterdal, var ytterligere 20-tallet sekunder lenger bak dagens mann i løypenettet fra fjorårets NM arena i langrenn.

Der skal det altså handle om NM-langdistanse og Kongepokal i skiorientering på søndag.

Da vil nok dagens vinner i dameklassen, Anna Ulvensøen ha et ord med i laget:

- Jeg får gjøre et ærlig forsøk, men det kommer til å bli langt og hardt, sa hun etter å ha gått inn til seier foran hjemmehåpet, Barbro Kvåle, i dag.

Ulvensøen hadde lite å «plukke på» når det gjaldt dagens gjennomføring:

- Dagens løp var bra. Det eneste var at jeg holdt på å kjøre ut av løypa helt på slutten, fordi jeg var så sliten og stiv, sa hun selv.

Om hun setter restitusjonen i fokus før morgendagens kraftprøve over langdistanse, kan hun igjen bli å regne med i kamp om en plass på toppen av pallen.

Audhild Bakken Rognstad gikk inn til 3. plass i dag.

Juniorklassene ble vunnet av Aslak Heimdal og Marit Melby Jacobsen på tider som sto seg bra om en sammenlikner med vinnertidene i 18-års klassene som gikk juniorlandskamp i samme løyper.

Se komplett resultatliste på www.orientering.no 

Tekst: Ivar Haugen, web- og informasjonsansvarlig Norges Orienteringsforbund.