Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Laber bris
Onsdag
Onsdag Regnbyger
Regnbyger
Liten kuling
Harald Solvik

- Et stort tomrom

Rindalsordfører Ola T. Heggem og leder i Rindal IL Oddbjørn Heggem minnes Harald Solvik, som omkom etter traktorulykka ved Igltjønna mandag ettermiddag: en evig optimist, ildsjel og rindalspatriot.

Harald Solvik var en bauta i idrettslivet i Rindal, både innen langrenn og fotball og i senere tid særlig i Turstigruppa i Rindal IL, men også i lokalsamfunnet generelt gjennom utstrakt frivillighetsarbeid.

Oddbjørn Heggem har selv vært aktiv og har hatt ulike verv i rindalsidretten i mange år, og er i dag leder i Rindal IL. Etter å ha jobbet og blitt kjent med Harald gjennom flere tiår forteller Oddbjørn om en bidragsyter det knapt finnes maken til i rindalssamfunnet.

- Harald hadde full kontroll på alt og var en evig optimist, uansett hva det har vært, sier Oddbjørn.

Turstigruppa i Rindal IL var prosjektet hans, forteller han videre. Gjennom to tiår har Harald Solvik søkt om spillemidler, bygd mange gapahuker og merket utallige løyper med dugnadsgjengen. I tillegg har han fraktet mangt et lass med snø i forberedelse til skirenn og lagt ned et utall dugnadstimer rundt Igltjønna.

- Han falt på sin post, med fysisk, frivillig arbeid, sier Oddbjørn Heggem.

- Det er et fryktelig tap for familien, men også for klubben og for bygda, avslutter han.

 

Et tomrom

Ola T. Heggem er både ordfører og kamerat når han minnes Harald Solvik.

- Tankene går først og fremst til familien. Tomrommet er størst i familien, men det er også et stort tomrom i lokalsamfunnet, sier han til Trollheimsporten.

De to vokste opp i Rindal med et sterkt interessefellesskap innen langrenn og fotball, og jobbet tett sammen i Sør-Trøndelag Skikrets gjennom 30 år. Sammen startet de dessuten Trøndersk Skilaug for 20 år siden - en interesseorganisasjon hvor Harald Solvik var generalsekretær fra første stund og frem til sin død.

Også Ola Heggem trekker frem det han kaller Harald Solviks uvurderlige innsats for frivilligheten og folkehelsa, og mener Solvik har vært en drivkraft i å få rindalingene til å bruke naturen på en helt ny måte gjennom turstigruppa. Men Solvik beskrives også som voldsomt engasjert i lokalsamfunnet langt ut over idretten.

- Harald var ikke politisk aktiv, men en skikkelig rindalspatriot som var en god støttespiller for rindalsordføreren, sier Ola Heggem. 

Fjelltrimmen ill. foto Harald Solvik.jpg

Harald Solvik har sendt sine turbilder til Trollheimsporten i mange år. Takk, Harald.

2 Ved Lomtjønna - 4 km_715x476.jpg

Tips en venn Skriv ut