- Et felles løft for laksefestivalen

For første gang i Norsk Laksefestivals historie blir teltet til Thon Hotel Vårsøg flyttet inn på festivalområdet, nærmere bestemt på veien mellom Domus og kulturhuset. - Et kjempeløft for festivalen, som vil skapte masse liv foran scenen, sier leder Ragna Marie Mauset og hotelldirektør Tor Rune Halset.

Tidligere år har Thon Hotel Vårsøg hatt eget telt med skjenkebevilling på parkeringsplassen ved hotellet. Mange festivaldeltakere har valgt å tilbringe fredag og lørdag kveld i teltet, til tross for at de har betalt inngangspenger til festivalen. Spesielt attraktivt har teltet vært ved dårlig vær. I år blir teltet for første gang flyttet inn på festivalområdet, slik at alle får muligheten til å få med seg konsertene samtidig som de sitter i teltet. 

- Norsk Laksefestival har i mange år ønsket seg dette. Når Tor Rune Halset tok over som hotelldirektør fikk vi endelig til et samarbeid, og vi har store forventinger til at dette vil skape masse liv og et rekordstort publikum foran scenen, sier festivalgeneral Ragna Marie Mauset.

Hotelldirektøren gleder seg over samarbeidet, og er skråsikker på at dette vil bli en suksess for alle parter.

- Vår filosofi er å løfte hverandre opp og frem. Øyunn Fugelsøy Aune og jeg var ikke i tvil om at vi ville inngå et samarbeid med laksefestivalen, og tror at dette er en vinn-vinn situasjon, sier Halset.

Teltet vil stå på veien mellom Domus og kulturhuset gjennom hele festivalen, med åpning på langsiden som vender mot kulturhuset og hovedscenen. På dagtid vil det være muligheter for å kjøpe seg grillmat og drikke. Under utekonsertene fredag og lørdag kveld vil teltet ha 18-års aldersgrense med utvidet skjenkeareal slik at gjestene har mulighet til å bevege seg foran scenen.

Trygve Roaldset har ansvaret for det tekniske og praktiske rundt oppsetting av grinder, og han kan garantere et sikkert og trygt system med godt vakthold på området.

tor rune halset øyunn fugelsøy ragna marie mauset trygve roaldset.jpg
Tor Rune Halset, Trygve Roaldset, Øyunn Fugelsøy Aune og Ragna Marie Mauset på veien der teltet vil bli plassert

Øyunn Fugelsøy Aune har stor tro på konseptet og kan fortelle at de ansatte på hotellet gleder seg veldig til årets festival.

- De som har vært på jobb under festivalen tidligere år har gått glipp av musikken og stemningen foran scenen. Nå går vi ikke glipp av noe, smiler bookingsjefen som også ser flere fordeler med at festivalen samles på et område. 

- Artistene vil nok sette stor pris på denne endringen. Nå blir det forhåpentligvis betydelig mer publikum foran scenen, noe som garantert vil skape god stemning og dermed en god opplevelse for artistene. 

Ragna, Tor Rune, Øyunn og Trygve gleder seg veldig til at Norsk Laksefestival starter om knappe to uker, og ønsker store og små velkommen til fire innholdsrike dager.

- Vi lover topp stemning, god mat og at du møter usedvanlige hyggelige folk!