stokke, nordby, sæterbø og bredesen ps 2000

Mange lokale bedrifter lyser ut etter folk:

– Det finnes gode muligheter her

Mens nyheter om permitteringer preger mediebildet, er både Svorka, Surnadal kommune og Sæterbø AS ute etter å ansette mer folk. De ber arbeidssøkere ta mulighetene, og se alt det positive som foregår i regionen.

Ingressfoto: Frå venstre: Sylvia Stokke, Svorka, Inger Nordby, Surnadal kommune, Jan Erik Sæterbø, Sæterbø AS og Harald Bredesen, Surnadal kommune.

Jan Erik Sæterbø fra Sæterbø AS sier det rett ut:

– Folk har en unik mulighet til å søke jobb nå. Ta oss, for eksempel: dette halvåret har vi 300 prosent av oppdragsmengden vi hadde i 2018, og vi ønsker å ansette 13 nye fra nå og til neste vår, sier han, og legger til:

– Det har gått rett oppover for oss nå, og jo flere prosjekter vi har, jo flere folk trenger vi. Vi trenger både malere, murere og tømrere, så nå har folk sjansen.

Og Sæterbø AS er i godt selskap når det gjelder lokale bedrifter som er ute etter å ansette flere. Både Rindal og Surnadal kommune, Alti Forvaltning, Pipelife, Proff El & It AS, LW Entreprenør, Tellesbø Karosseri og Svorka søker-, eller har nylig søkt etter folk.

Markedssjef Sylvia Stokke i Svorka oppfordrer folk til å ikke la disse mulighetene passere.

– Det er lett å la seg påvirke av skremmebildet vi ser i medier, med mange permitteringer, som også vår region er påvirket av. Samtidig er det viktig at folk ser at det finnes gode muligheter her.

Stokke, som selv opprinnelig er fra Frei, mener det er viktig at både arbeidstakere og bedrifter blir flinkere til å se omlandet sitt.

– Det måtte en kjekk todaling til for at jeg skulle komme hit, men jeg mener oppriktig at regionen vår er attraktiv, både i og utenfor jobbtida. Det er mye spennende å gjøre her, og lett å engasjere seg i ting også utenfor jobb.


Varierte arbeidsmuligheter

Næringskonsulent Harald Bredesen i Surnadal kommune støtter Stokke i at det i disse koronatider er viktig å se muligheter.

– Vi opplever at bildet i næringslivet er mer nyansert enn det som gjerne kommer fram. Det er ikke kun nedgang og permitteringer, for enkelte aktører går bedre enn noen gang og er relativt uberørte av koronakrisen, sier han, og nevner apotek, dagligvarebutikker og vinmonopol som eksempler.

Bredesen fortsetter:

– For alle arbeidstakere handler det om å se muligheter, og er man permittert, har man en mulighet til å se seg om etter noe annet å arbeide med. Og nå er det mange i nærområdet som lyser ut etter folk.

Sylvia Stokke skyter inn:

– Mitt inntrykk er at mange permitterte sitter og venter og håper på å få den gamle jobben sin tilbake, i stedet for å utforske hvilke stillinger som faktisk er tilgjengelige. Det er god bredde i det som er lyst ut nå.

Inger Nordby i Surnadal kommune er enig.

– Ja, det er mange jobber utlyst, og det er varierte jobber. Vi i kommunen trenger blant annet flere folk i barnehager og skoler, og innen helse og omsorg. Vi har nå også lyst ut stillinger innen sykepleie og barnevern, og vi tilbyr jo også studentpakker for sykepleierstudenter.
 

Mange bedrifter har behov for folk

Svorka har lyst ut etter driftsingeniør og saks- og kundeansvarlig, og markedssjef Stokke forteller at de bevisst jobber ut mot et større omland for å nå flest mulig potensielle søkere.

– Jeg tror man må tenke slik, og ser for meg at den digitaliseringen som nå har skjedd som følge av koronapandemien, kan føre til at det å ha ansatte fra et større omland blir mer utbredt. Man er jo ikke nødt til å være fysisk sammen hele tida, selv om man jobber i samme firma, sier hun.

Stokke mener den gode bredden i de stillingene som nå er lyst ut i Rindal og Surnadal, viser at det i dalføret er noe for alle.

– Derfor er det viktig at folk nå kanskje vrir kompetansen sin litt, og tar muligheter de kanskje ikke har tenkt på før. Det er nemlig ikke bare permitteringer her, vi er mange bedrifter som har et stort behov for folk.