bjønn1

- Bjønn, nææi?

- Det er en del skriving i avisene i disse dager om feriefolk som har festet noe de trur kan være bjørn, til filmen. Jf. diskusjonen bamse eller bever i Adresseavisen. I Rindal er det en dårlig skjult hemmelighet at det kan ha vært observert bjørn tidligere i sommer, skriver redaktør Gunnar Bureid 30. juli 2007. I år ble bjørn svært aktuelt igjen, både i Surnadal og Rindal, da Arild Haugen fotograferte den og mange spor ble observert - sist i nedre Surnadal i går.

Trollheimsporten fortsetter mimringa og 10 årsjubileet med å legge inn stoff fra "gamle Trollheimsporten". Det er Naturmagasinet under Trollheimen (på den burgunderrøde menylinja) som er aktuelt og året er 2007 - som med denne saka er svært aktuell også i år.

Her lar vi Gunnar Bureid (tekst og foto) fortsette:
Derfor var det kanskje ikke så rart at jeg kvapp til hver gang jeg titta opp fra molteplukkinga i dag og så en mørk skikkelse borte mellom furuleggene (det mørke midt på bildet - til høyre).

Under til venstre: Her i denne romemyra var det, bare 250 meter nordvest for Løften og i
retning det som en gang var sommerfjøset til Rindalsholt og hoppbakken
Gråkallen (som hadde sletta si ut på myrene like på sørsida av Igletjønna).

De gullgule romeblomstene, som Harald Egil Folden skreiv om på Rindalsnytt
forleden.

Nedenfor: "Den mørke skikkelsen" viste seg å være temmelig ufarlig: ei rotvelte. Skjønt ufarlig: Da jeg var guttunge, for sånn 60 år siden, blei vi formanet om at vi ikke skulle leike under slike rotvelter; de kunne brått klappe igjen. Dødsulykker skulle ha forekommet. - Hører slikt med til dagens børnelærdom, tru?

regn molte
Det blei da et urlite spann molte i dag. Regnet kom på en snarvisitt.
gras
Og litt grønn pynt.